Ølbrygning - sådan vælger du dit All-Grain kit

Ølbrygning er efterhånden blevet en “kultur” herhjemme i Danmark – flere og flere hopper med på vognen, og mange danskere har sågar lykkedes med at starte sit eget mikrobryggeri, som i disse år vinder markedsandele ift. de store, veletablerede bryggerier, vi alle kender. Er du også blevet “bidt” af trenden, og ønsker du at forsøge dig med dit eget bryggeri i privaten, kigger vi i denne artikel nærmere på, hvordan du vælger det perfekte all-grain kit, som indeholder de ingredienser, der bruges til at brygge øl af. 

Lad smagen guide dig

Den vigtigste overvejelse i forbindelse med valg af all-grain kit er selvfølgelig, hvilken slags du ønsker at brygge – mørk eller lys. Det har nemlig stor betydning for dit valg af ingredienser. Ønsker du eksempelvis at brygge en klassisk Pilsner, findes der selvfølgelig et færdigblandet all-grain kit til denne type øl, ligesom du også kan finde en løsning, hvis du snarere har Porter/Stout øverst på listen over dine favoritøl. Kort fortalt findes der massevis af forskellige sammensætninger, som gør, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at brygge din foretrukne øltype – du skal blot lade din smagsløg guide dig. 

Har du mod på at udfordre de færdigblandede opskrifter, er dette naturligvis også muligt. På hjemmebryggeren.dk kan du helt selv sammensætte dit foretrukne all-grain kit – en slags bland-selv mulighed, som gør dig i stand til at brygge en øl med en helt unik smag, ingen sandsynligvis har forsøgt sig med før. Her kan du blandt andet finde malt, humle, korn og flakes – kort sagt alt det, du skal bruge til ølbrygning derhjemme. Det kan dog være en rigtig god idé at tage en erfaren hjemmebrygger med på råd, inden du sammensætter på kryds og tværs. Det er trods alt ikke alle kombinationer, der giver et velsmagende resultat, der er værd at drikke. 

 

Post Navigation