En hobby for mig

Jeg er ikke altid så modig, og ikke typen, der lige med det samme kaster mig ud i at prøve noget nyt. At begynde at brygge mit eget øl var derfor et rigtig stort skridt for mig, og det er nu blevet til en hobby, jeg ikke vil være foruden. Det kræver fordybelse, men det giver store resultater.

 

Færdige pakker giver gode resultater

 

Med tid kommer erfaring og muligheden for at kaste sig ud i at prøve egne ideer og opskrifter af. Indtil da bruger jeg all-grain kits, hvor det hele bliver leveret samlet og giver mig et udbytte på 23 til 25 liter, som samtidig er det, mit Brewster bryganlæg kan indeholde. Fordelene ved all-grain kits er, at her kommer det hele samlet, og det jeg skal vælge fra gang til gang er, hvilken type af øl, det er, jeg gerne vil give mig i kast med denne gang. Jeg har prøvet kloner, som er en spændende hjemmelavet udgave af en øl, du allerede kender. Her har jeg prøvet med blindsmagning for at finde ud af, hvor tæt på, jeg kom. Det kan være rigtig svært, og ofte er det et gæt, om det er mit bryg eller ej. Kunne du tænke dig at brygge øl selv, så klik her.

 

Bryg til påske og jul

 

Ed at købe et all-grain kit på det rigtige tidspunkt, kan du have øl klart til højtiderne. Det har sin egen charme at sætte en hjemmebrygget julebryg på bordet i december. Den står jeg altid for, mens en af venner er typen, der laver sin egen snaps. Vi har et julebord som ingen andre. Men der er også muligheder som ale, pilsner og stout, så det er ikke svært at finde en type af øl, du kan lide. Der er endda flere varianter under hver kategori, så det kan i sig selv gøre det svært at vælge. Jeg har mine favoritter allerede, men jeg er ikke engang tæt på at være igennem det store udvalg, der findes. Det er dog noget, jeg på alle måder ser frem til.

Post Navigation