Hjemmebryg er bare bedst

Øl er ikke bare øl. Der er stor forskel på alle typer af øl, og det skyldes både bryggemetode og ingredienser. Jeg kan godt lide den alsidighed, der er i de forskellige øl, og den bliver i min verden kun mere spændende, fordi jeg brygger det selv. Jeg har prøvet mange, og jeg mangler mange endnu.

 

Køb en færdig blanding

 

Du kan sagtens købe malt, humle, gær med videre og så blande det selv til din helt egen bryg. Det bliver selvfølgelig lidt mere teknisk, og jeg indrømmer blankt, at der er jeg ikke. Jeg foretrækker en færdig blanding, et all-grain kit, så jeg er sikker på, at det bliver til lige den type af øl, jeg gerne vil have. Derfor køber jeg altid mine all-grain kits hos hjemmebryggeren.dk, så jeg ikke kun er sikker på blandingsforholdene, men også at alting er frisk. Her bliver ingredienserne først valset i forbindelse med min bestilling, og de bliver pakket forsvarligt, så temperaturen ikke bliver for høj. Lige som med madlavning, så er friske ingredienser nemlig nøgleordet til et godt hjemmebryg.

 

Tør- eller vådgær

 

Forskellen på de to typer af all-grain kits, du kan finde hos hjemmebryggeren, er typen af ølgær. Den ene er med tørgær, hvor den anden er vådgær. Er du ny i det med at brygge din egen øl, så er tørgær det bedste sted at starte, da selve gæringen her er nemmere at kontrollere. Gær er som bekendt levende, og jeg har erfaret, at det kræver lidt mere at arbejde med den våde gær end den tørre. Fordelen er, at resultatet bliver den samme øltype, om du vælger det ene eller det andet, og ja sande gourmander vil kunne smage forskel, hvor jeg og de fleste andre vil bemærke det hjemmebryggede, som er det, der gør disse øl så fantastiske.

Post Navigation