Ølbrygning – min nye hobby

Om de skal på mit eget bord, eller om de skal gives væk i gave, så er indpakningen af mine hjemmebryggede øl en rigtig vigtig del af det. Ja den kan skænkes direkte fra mit Brewster bryganlæg, men det er mere charmerende og interessant at have flasker med labels på bordet.

 

Den rigtige indpakning gør forskellen

 

Min kone grinede lidt af mig, da jeg tog det at brygge øl op som en hobby. Jeg startede i det små med en starterboks, men flyttede hurtigt min produktion over i bryganlæg i stedet. I flertal, jeg har nemlig nogle stykker. Men min kone så mit engagement, og hun kunne som så mange andre rigtig godt lide resultatet. Anlæggene er dog ikke hendes favorit, og de er da heller ikke så pæne, som flasker med kapsler. Hun laver smukke labels med tegninger og sirlig håndskrift til dem alle sammen med oplysninger om indhold med mere. Og jeg sørger for, at de lækre, gyldne dråber kommer på flaske, hvor de alle som en afsluttes med kapsler eller med korkpropper, alt efter hvad lige denne øl fortjener.

 

Sørg for godt udstyr

 

En god kapselpåsætter og påsætter til korkpropper er investeringen værd. Det letter arbejdet betydeligt, og det giver samtidig et helt perfekt resultat. Samtidig har jeg også alt det rigtige udstyr til at rense flaskerne med. De skal være helt klar til brug på helt samme måde som mit bryg. Det er endnu et sted, hvor jeg ikke går ned på udstyr. Jeg er lidt doven anlagt, så jeg har valgt en automatisk flaskevasker, men inden jeg købte den foregik det hele ved håndkraft. Det er en smagssag, hvad man er til, jeg foretrækker den nemme løsning og bagefter kommer alle flaskerne til tørre på mit flasketræ, så de hurtigt er klar til brug og udsmykning.

Post Navigation